80

In de ongevaccineeerde Biblebelt stijgt het aantal coronagevallen verontrustend snel

Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus neemt in het hele land toe maar stijgt vooral in de Biblebelt zorgwekkend snel, meldt De Telegraaf.

Staphorst is daar een voorbeeld van. De Overijsselse plaats heeft, na Urk, de laagste vaccinatiegraad onder 12-plussers in het hele land. In de afgelopen zeven dagen zijn 205 inwoners positief getest. Buurgemeente Zwolle, met bijna acht keer zo veel inwoners, had in dezelfde periode 136 positieve tests. Omgerekend naar het aantal inwoners telde Staphorst afgelopen week bijna 1188 positieve tests op elke 100.000 mensen. In Nederland als geheel waren er 90 positieve tests per 100.000 inwoners. Een week eerder had Staphorst nog ’slechts’ 75 bevestigde besmettingen. Het aantal nieuwe gevallen is dus met 173 procent gestegen.

In het Altena, een gereformeerde gemeente in West-Brabant, steeg het aantal besmettingen met 176 procent. In het Gelderse Barneveld 44 procent. In Veenendaal 36 procent.

De uiterst religieuze bevolking van de Biblebelt weigert zich te laten vaccineren, met een beroep op bijbelse teksten van 20 eeuwen geleden. De fundamentalistische christenen vatten de woorden van Jezus letterlijk op toen hij bij wijze van vergelijking gezegd zou hebben dat niet de gezonde mensen maar de zieken een dokter nodig hebben. De joodse stichter van het christelijk geloof legde met de metafoor uit waarom hij zich op armen en zondaars richten en niet op vrome volgers. Voor een deel van zijn aanhang blijkt dat te hoog gegrepen.

Geef een reactie

Laatste reacties (80)