11

In de VS werken kopschoppers bij de politie

Update: kopschoppers geschorst ... Schokkende video toont hoe 11 agenten een verdachte aftuigen

Kopschoppen kennen we in Nederland hoofdzakelijk van uitgaansgeweld en het geweld maakt steeds een terechte golf van verontwaardiging los. In de VS, waar al maanden een publiek debat woedt over extreem politiegeweld, zijn nu beelden opgedoken die laten zien dat de kopschoppers daar gewoon bij de politie werken.

Het geweld barstte los na een lange Wild West-achtige achtervolging. De verdachte had een auto gestolen, liet die achter, rende weg en eigende zich vervolgens een paard toe. Uiteindelijk werd hij met een stroomstootwapen overmeesterd. Daarna barstte het politiegeweld los. 11 agenten beuken minutenlang op het weerloze slachtoffer in en schoppen zelfs meerdere malen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis met onbekende verwondingen. Drie agenten raakten gewond, twee hadden last van uitdroging en een kreeg een trap van het paard.

De politie zegt de zaak te zullen onderzoeken.

Update zaterdag 9.15 uur:
De sheriff van San Bernardino County in de Amerikaanse staat Californië heeft de tien hulpsheriffs die bij het kopschoppen betrokken waren inmiddels geschorst.

Lees ook de opinie van Ancilla Tilia: Doodstraf voor een kapot achterlicht

Geef een reactie

Laatste reacties (11)