Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In opspraak gekomen artsen UMC Utrecht met betaald verlof

  •  
23-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
umcu300.jpg
UMC Utrecht verzweeg dodelijke fouten … Artsen met betaald verlof om 'bij te komen van een ook voor hen intensieve periode'
Onlangs achterhaalde het VARA-programma ZEMBLA dat het UMC Utrecht twee dodelijke incidenten tijdens operaties heeft verzwegen voor IGZ. De medische calamiteiten, die zich hebben voorgedaan op de KNO-afdeling van het ziekenhuis, zouden hebben plaatsgevonden op een afdeling waar een ware angstcultuur heerste. De IGZ is een diepgravend onderzoek gestart, in afwachting van het onderzoek zijn de artsen met betaald verlof, zo achterhaalde ZEMBLA maandag.
Eerder meldden we al dat bij één van deze calamiteiten un het medisch dossier staat dat de gemeentelijk lijkschouwer van de GGD Utrecht de verklaring van natuurlijk overlijden heeft afgegeven, maar dat bleek niet het geval te zijn: de lijkschouwer heeft de overleden patiënt nooit onderzocht.
Het UMC Utrecht verklaart aan ZEMBLA dat de betreffende artsen met verlof zijn “om bij te komen van een ook voor hen intensieve periode”, aldus woordvoerder Ralph van Disseldorp van het ziekenhuis.
Het gaat om het hoofd van de afdeling en een chirurg, die betrokken was bij de twee dodelijke calamiteiten.
Eerder verscheen op Joop: UMC Utrecht verzweeg dodelijke fouten

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.