12

In ruil voor korting overal gevolgd door je verzekeraar

Britse verzekeraar plaatst TomToms bij klanten om rijgedrag in de gaten te houden

Klanten van de Britse verzekeraar Motaquote kunnen korting krijgen op hun autoverzekering op basis van hun rijgedrag. De klanten moeten dan wel een GPS-apparaat van TomTom gebruiken om dat rijgedrag te monitoren. Dat meldt het online magazine Webwereld. Voor hoeveel geld laat jij je de hele dag volgen door je verzekeraar?

Motaquote wil de verzekeringspremie aanpassen aan het rijgedrag. Klanten die zich aanmelden voor de verzekering krijgen een speciaal ontwikkeld navigatiesysteem in de auto. De TomTom PRO 3100 waarschuwt bestuurders als zijn een bocht bijvoorbeeld te scherp nemen of wanneer ze te abrupt remmen, schrijft Webwereld. De vraag rijst of de TomTom ook kan beoordelen waarom de riskante manoeuvre is gemaakt. Misschien is de korte bocht wel genomen om erger te voorkomen? 

TomTom maakte in november al bekend dat het aan technologie werkt om rijgedrag te monitoren. Het is een alternatieve inkomstenbron nu de markt voor navigatieapparatuur wat minder gunstig is. In april vorig jaar kwam TomTom echter al in opspraak, omdat gegevens van klanten waren doorverkocht aan de politie. Dit deed TomTom niet zelf, de verkoop liep via een derde partij. De politie gebruikte de gegevens om de beste locatie voor flitspalen te bepalen. 

Webwereld: Verzekeraar checkt rijgedrag met TomTom-gegevens

Foto-cc: CamKnows

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (12)