Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In tranen om vonnis Zwarte Piet

  •  
04-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
anoush_300.jpg
Anousha Nzume schiet vol als ze uitlegt wat de uitspraak van de rechter voor haar betekent
‘Ik hoop echt dat ik het droog hou’ waarschuwde Anousha Nzume al aan het begin van haar wekelijkse rubriek bij De Nieuws BV waarin ze commentaar geeft op gebeurtenissen die haar raken. En vrijwel meteen zwelt een vloed tranen aan. ‘Is dit nou echt?’ wil presentator Willemijn Veenhoven weten. Ja, dit is echt.
Anousha houdt vervolgens een geladen betoog over ongelijkheid en de relatie met Zwarte Piet. Ze vertelt hoe negatieve stereotyperingen mensen tekort doen en zet uiteen hoe huidskleur je in Nederland op tal van gebieden een achterstand oplevert. Ze verwijst dan vervolgens naar de uitspraak van de rechter die erkent dat de figuur kwetsend kan zijn voor bevolkingsgroepen. Anousha zegt recht uit haar hart dat ze hoopt dat meer mensen nu inzien dat de samenleving beter wordt als we dergelijke stereotyperingen achter ons laten: “Want waarom moet racisme deel uitmaken van de traditie van een kinderfeest?” Gezien de reactie van Willemijn aan het slot is haar hoop gerechtvaardigd.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.