Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Inburgeringscursus gaat homoseksualiteit bespreekbaar maken

  •  
28-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Gemeente Zwolle biedt voortaan lessen over homoseksualiteit aan
Om kennis over homoseksualiteit binnen allochtone kringen te vergroten heeft gemeente Zwolle besloten het thema te behandelen bij inburgeringscursussen. De gemeente hoopt zo dat homoseksualiteit beter bespreekbaar wordt onder allochtonen. Ook hulpverleners moeten beter onderwezen worden in omgang met het thema.
Gemeente Zwolle wil het thema homoseksualiteit beter bespreekbaar maken onder allochtonen. Om dit mogelijk te maken gaat het bij inburgeringscursussen lessen aanbieden over homoseksualiteit. Zo worden nieuwkomers vast op de hoogte gebracht van en in aanraking gebracht met de tolerante Nederlandse omgang met homoseksuelen.
Niet alleen allochtonen, maar ook hulpverleners moeten wat betreft de gemeente beter onderwezen worden. Zo zouden deze dan betere hulp en ondersteuning kunnen bieden aan allochtonen met vragen en problemen rond homoseksualiteit.
Zwolle heeft als doel gesteld voor de periode 2010-2011 de kennis over homoseksualiteit binnen allochtone kringen te vergroten en begint daarom bij de inburgeringscursus.
cc-foto: Tjook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.