Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Independent bij oud papier: krant verschijnt vanaf maart niet meer in print

  •  
12-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
3855758070_af869e1c2b_b
De Britse ochtendkrant The Independent en de zondagversie Independent on Sunday verschijnt vanaf maart 2016 niet meer in print. Dat maakte uitgever Evgeny Lebedev vrijdag bekend. Het ‘zusterblad’ I is verkocht aan Johnston Press. Onbekend is nog hoeveel van de 150 vaste krachten hun baan kwijt zullen raken. De laatste editie zal op 26 maart verschijnen.
Lebedev zegt in een verklaring de papieren versie van de 30-jarige krant op te heffen om in de digitale toekomst mee te kunnen.
"De krantenindustrie verandert en die verandering wordt geleid door de lezers. En zij tonen ons dat de toekomst digitaal is. Deze beslissing zorgt ervoor dat The Independent als merk kan blijven bestaan en geeft ons de ruimte om te blijven investeren in hoogwaardige redactionele content dat meer en meer lezers naar onze online platformen trekt."
The Independent heeft volgens de eigenaar altijd een voortrekkersrol gehad als krant.
"De krant heeft een trotse geschiedenis als eerste echte onafhankelijke Britse nationale kwaliteitstitel. Mijn familie heeft The Independent gekocht en er fors in geïnvesteerd omdat we geloven in wereldklasse kwaliteitsjournalistiek. Deze stap stelt de toekomst zeker."
De links-liberale krant bestaat sinds 1986.  In juni vorig jaar was de oplage iets onder de 58.000 exemplaren. In 1990 bereikte de krant zijn hoogtepunt met een oplage van rond de 400.000.
cc-foto: Andy Hay

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.