25

India introduceert de ‘geenkinderbijslag’

Pas-gehuwden worden in India betaald om nog even te wachten met het krijgen van kinderen

De overheid in India wil de bevolkingsgroei terugdringen door pas getrouwde stelletjes een geld-bonus te geven indien ze het krijgen van een baby uitstellen. Twee jaar denkt de overheid nodig te hebben om alles onder controle te krijgen.

In India wonen naar schatting 1,3 miljard mensen, waarvan de helft jonger is dan 25. De jeugd kan een enorme voordeel zijn voor  de Indiase economische groei, maar de overheid moet dan wel inzetten op het uitbreiden van onderwijs en andere diensten.

De overheid probeert pas getrouwde koppels over te halen om te wachten met het krijgen van kinderen door hen een bonus van ongeveer 85 euro te geven via een zogenoemde ”huwelijksreispakket”. Ook probeert de overheid het gebruik van anticonceptiemiddelen te stimuleren.

Als de bevolkingsgroei zo door blijft gaan, zal India de komende jaren China in omvang overtreffen. Om drastische maatregelen zoals in China, waar ouders jarenlang slechts één kind mochten krijgen, te voorkomen, wordt er in India nu geëxperimenteerd met “het huwelijksreispakket”.

The New York Times: India tries using cash bonuses to slow birthrates

cc-foto: Harsha K R

Geef een reactie

Laatste reacties (25)