7

&…India valt over wit-makende vaginacrème

Gelachts-neutraal voornaamwoord in Zweden... Staat de wijn in het Catshuis al koud?... Nu al ruzie over duur Filmmuseum in Amsterdam... &Ander nieuws

Meer nieuws vandaag…

In India is een crème bedoeld om de ‘intieme delen’ mee te wassen populair omdat het je huid blanker zou maken. Het product Midas Care ‘Clean & Dry’ is zowel in trek bij mannen als vrouwen aangezien een blanke huid hét schoonheidsideaal is in het land. Journaliste Rupa Subramanysa van de Wall Street Journal India vindt de reclame van de crème belachelijk. Daarin is te zien hoe een vrouw een stuk gelukkiger en zelfverzekerder is in haar relatie na het gebruiken van de zeep. (RTL-Nieuws)

Zet de fles wijn voor de laatste avond in het Catshuis maar koud. Met een beetje alcohol in het bloed lossen we problemen op een creatievere manier op. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Illinois in Chicago. Mensen met een alcohol promillage van 0,07 blijken slechter in staan om dingen te onthouden, maar beter in het vinden van een creatieve oplossingen. (Consumerist)

Nu al ruzie over EYE Filmmuseum. Een ruzie tussen de gemeente Amsterdam en de eigenaar van het gebouw, de vastgoedtak van ING loopt hoog op. De bank wil het museumpand zo snel mogelijk verkopen aan de gemeente, maar die ziet er geen heil in. De bouw van het museum van de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl kostte 30 miljoen euro. De gemeente Amsterdam moet er nu 20 miljoen voor ophoesten, maar kan dat niet betalen vanwege bezuinigingen. (Volkskrant) 

In Oezbekistan worden tienduizenden vrouwen tegen hun wil en vaak zonder dat ze het zelf weten gesteriliseerd. Dat meldt de BBC die sprak met Oezbeekse artsen en slachtoffers. De regering onderhoudt als zeker twee jaar een sterilisatie-programma met als doel de bevolkingsgroei te remmen en sterfte in het kraambed te verminderen. (Volkskrant)

De keizerpinguïn is heerser in het Zuidpoolgebied. Uit een analyse van de satellietopnames door Britse wetenschappers blijkt dat er twee keer zoveel keizerpinguïns in het gebied leven dan tot nu toe gedacht. Na de telling bleek dat er 595.000 keizerpinguïns op Antartica leven. Tot nu toe werd gedacht dat het om een getal ging tussen de 270.000 en 350.000. (Trouw)

Nederland blijft ook na 2014 betrokken bij Afghanistan. Minister Rosenthal weet alleen nog niet in welke vorm. Zo maakte hij donderdagavond bekend tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens hem hangt de hulp af van wat andere landen gaan doen. (Volkskrant)

EU-geld gebruikt voor sprookjeshuwelijken in Italië. De politie denkt dat zeker 1,3 miljoen euro aan Europees geld is opgegaan om villa’s te restaureren en dure trouwpartijen te bekostigen. Het geld van de Europese Unie en de Italiaanse overheid was bedoeld om het toerisme in de Zuid-Italiaanse stad Vibo Valentia te bevorderen. (Volkskrant)

Hoofddoeken zijn niet welkom op Lycée Descartes in Marokko. Twee studentes die werden toegelaten tot de vooropleiding economie zijn op het laatste moment van het examen geweerd omdat ze een een sluier dragen. De onderwijsinstelling meent dat het een algemene regel is zowel voor studenten als docenten en dat het niets te maken heeft met de net ingevoerde wet in Frankrijk waar de school samenwerkingsbanden heeft met andere hogescholen. (Mamfakinch)

Zweden wil verschillen tussen seksen helemaal uitbannen. Het Scandinavische land is al één van de meest vooruitstrevende landen in de wereld wat betreft gelijkheid tussen man en vrouw, maar idealisten willen de verschillen helemaal verbannen door een geslachtsneutrale naam te introduceren: Hen. Activisten en lobbyisten willen dat ouders bijvoorbeeld zowel jongens als meisjesnamen mogen kiezen ongeacht welk geslacht hun kind heeft. (Slade.com)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)