0

Indiase Facebookers jagen op verkeersovertredingen in Delhi

Zelf Blik op de Weg-spelen is een rage in India. Leden van de Facebook Delhi Traffic Police maken foto's van verkeersovertredingen en zetten die online. De politie is blij.

Het verkeer in de Indiase hoofdstad New Delhi is een mierenhoop. Scooters, auto’s, voetgangers, motor- en fietsriksja’s krioelen over dezelfde weg. Maar in deze chaos vinden 18.000 Facebookleden van de Delhi Traffic Police de tijd om met hun mobieltje foto’s te maken van verkeersovertredingen. Het resultaat: De politie heeft zo al 665 processen verbaal kunnen opmaken


Op de Delhi Traffic Police Facebook staan inmiddels 3.000 foto’s van wegmisbruikers: Indiërs die rijden zonder helm, vrachtwagens die te zwaar beladen zijn en nummerborden die onleesbaar zijn. Samen met het registratienummer van het voertuig, datum tijd en plaats kon de politie al 665 processen verbaal opmaken. Dat schrijft de Franse krant The Observers.
De politie in Delhi heeft altijd al geprobeerd om illegale wegpraktijken aan te pakken, maar in India is daar geen beginnen aan. Verkeersgebruikers hebben lak aan de regels en er is te weinig politie op straat om alle wegmisbruikers te pakken. De foto’s van de helpende Facebookleden zijn een uitkomst. Ook omdat niet alle agenten onbetrouwbaar zijn of corrupt. Hoewel fotograferen tijdens het rijden ook verboden is in India, blijft de politie in Delhi de Facebook foto’s gebruiken.

Wie rijdt zonder helm, krijgt een boete

Met z’n drieën op de motor mag niet

Deze vrachtwagen krijgt een boete omdat zijn nummerplaat niet goed zichtbaar is

cc-foto’s: Delhi Traffic Police

Geef een reactie

Laatste reacties (0)