Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Indiase studente overlijdt na groepsverkrachting

  •  
28-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
india_300.jpg
Mishandeling 23-jarige vrouw leidt tot golf van protest tegen epidemie van seksueel geweld
De 23-jarige studente die op 16 december urenlang door zes mannen werd mishandeld en verkracht in een bus, is overleden. Het schokkende misdrijf heeft in India geleid tot felle protesten en een nationaal debat over seksuele mishandeling en intimidatie.
NRC Handelsblad meldt de tragische dood van de studente voor wie nog een laatste reddingspoging werd ondernomen:
De 23-jarige studente medicijnen werd gisteren in een speciaal daartoe ingericht vliegtuig naar een ziekenhuis in Singapore gevlogen voor behandeling. Daar zou de benodigde kennis aanwezig zijn voor het uitvoeren van gecompliceerde orgaantransplantaties. Voor de overplaatsing is ze al drie keer geopereerd, maar ze bleef in levensgevaar.
De studente zat op 16 december samen met een vriend in de bus na bioscoopbezoek toen ze overvallen werden door zes mannen. De studente werd verkracht en mishandeld met een ijzeren staaf die haar organen ernstig beschadigden. De vrouw liep ook hersenbeschadiging op. Het slachtoffer en de vriend werden ontkleed en uit de bus geworpen. De politie heeft zes verdachten gearresteerd.
In India is sindsdien dagelijks gedemonstreerd door duizenden mensen tegen de seksuele mishandeling van vrouwen en het feit dat dergelijke misdaden vaak genegeerd worden. Deze week nog pleegde een 17-jarig meisje zelfmoord nadat ze na een groepsverkrachting tevergeefs probeerde aangifte te doen. De politie stelde voor dat ze met een van de daders moest trouwen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.