79

Ineke van Gent houdt het voor gezien in de Tweede Kamer

GroenLinks-Tweede Kamerlid niet opnieuw verkiesbaar … Van Gent wel interesse in ministerpost of staatssecretariaat

Ineke van Gent, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en vice-fractievoorzitter, houdt het voor gezien in de Tweede Kamer. Althans, ze stelt zich niet opnieuw verkiesbaar. Dat heeft GroenLinks zaterdagochtend bekend gemaakt. Van Gent vindt het ‘tijd voor nieuwe uitdagingen’ en is daarom wel geïnteresseerd in een eventuele ministerpost of staatssecretariaat, mocht GroenLinks in het kabinet komen.

Vorige week nog onderhandelde Van Gent met fractievoorzitter Jolande Sap met het CDA, de VVD, ChristenUnie en D66 over het begrotingsakkoord. Ze kondigt aan de komende tijd nog wel nauw betrokken te zullen blijven bij de uitwerking daarvan, zo meldt de Volkskrant.

Op de site van GroenLinks schrijft Van Gent dat ze het Kamerwerk ontzettend gaat missen, maar dat het tijd is om te stoppen:

Na bijna 25 jaar in de politiek -in de Raad van Groningen en de Kamer- is het nu mooi geweest en ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ook buiten de Tweede Kamer zal ik mij blijven inzetten voor een sociale, solidaire, groene en vreedzame samenleving.

Op Radio 1 kondigde ze vanmorgen aan niet te weten wat ze na de verkiezingen zal gaan doen, maar dat ze een ministerpost of staatssecretariaat wel ziet zitten.

Als ik wordt gevraagd dan zal ik het zeker doen. Daar hoef ik niet moeilijk over te doen.

Van Gent zat 14 jaar in de Tweede Kamer.

cc-foto: PietPlaat

Geef een reactie

Laatste reacties (79)