99

Inenten: volksgezondheid vs. geloof

Kijken: SGP blijft tegen verplicht vaccineren ... Bos vervangt Knevel eenmalig als presentator bij Knevel en Van den Brink

In een bijzondere aflevering van Knevel en Van Brink legde oud-PvdA-leider Wouter Bos SGP-leider Kees van der Staaij het vuur aan de schenen over vaccinatie. Bos trad eenmalig op als vervanger van presentator Andries Knevel. Van der Staaij reageerde in het programma afwijzend op de vaccinatieoproep die onder anderen premier Rutte de afgelopen dagen heeft gedaan.


SGP-leider Van der Staaij is fel gekant tegen het verplichten van inenting. In Knevel en Van den Brink zei hij dat zo’n vaccinatieplicht te veel ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer. De discussie wordt gevoerd naar aanleiding van de enorme mazelenuitbraak in gebieden waar uit religieuze overweging kinderen niet worden gevaccineerd.

Het risico van een mazeleninfectie weegt volgens Van der Staaij niet op tegen een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Volgens presentator Wouter Bos is het voor Van der Staaij alleen maar mogelijk om deze stelling in te nemen omdat zo veel mensen wel inenten dat de mazelenuitbraak beperkt blijft tot de mensen die hun kinderen niet laten intenten.

Op Twitter maakte zowel het optreden van Wouter Bos als presentator als de discussie over het wel of niet inenten van kinderen veel los.

Knevel en Van den Brink: Van de Staaij: SGP blijft tegen verplichte vaccinatie

Geef een reactie

Laatste reacties (99)