Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Inenting wordt verplicht bij vliegreis’

  •  
23-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
klmvliegtuigschiphol
Een vliegreis maken kan straks alleen maar als je bent ingeënt tegen het coronavirus. Dat zegt Alan Joyce, ceo van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. “We kijken naar aanpassingen van onze voorwaarden. Internationale reizigers zullen een inenting moeten hebben als ze aan boord willen. Wij denken dat dat noodzakelijk is.”
Joyce denkt niet dat antivaxxers kunnen uitwijken naar een concurrent van Qantas. “Op basis van mijn gesprekken met andere vliegtuigmaatschappijen in de rest van de wereld denk ik dat die verplichting overal zal gaan gelden.”
Vorige week werd er in de Tweede Kamer gesproken over een indirecte vaccinatieplicht. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en een meerderheid van de Tweede Kamerleden zijn daar tegen. De VVD voelt wel wat voor ‘ indirecte dwang ’. “Ik ben bereid er een indirecte vaccinatieplicht van te maken. Dat als je je niet laat vaccineren, het consequenties heeft”, aldus VVD-Kamerlid Hayke Veldman.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.