23

‘Inflatie’ motie van wantrouwen

Kamer hoont PVV en ex-PVV'er weg tijdens integratiedebat

Waar voorheen een bewindspersoon bij ernstig verwijtbaar handelen een motie van wantrouwen tegen zich uitgesproken kreeg, werden er woensdag tijdens hetzelfde debat twee uitgesproken tegen minister Opstelten.

De PVV-fractie en oud-PVV’er Louis Bontes zegden het vertrouwen in Opstelten woensdag op. D66 is niet te spreken over de manier waarop het zware middel door de PVV en Bontes werden ingezet. Kamerlid Schouw zei dat tegen BNR.

Ik vind dat je een motie van wantrouwen niet als een soort mediaspeeltje moet indienen.

Ook de SGP is bij monde van voorman Kees van der Staaij niet blij met wat er gebeurd is.

Het is dus eigenlijk een motie van wantrouwen tegen de PVV-fractie die u hier indient met een nieuwe motie van wantrouwen er overheen. Het is toch een zotte vertoning dat we nu twee moties van wantrouwen krijgen. Dan maak je het instrument zo langzamerhand belachelijk op deze manier.

De PVV verweet de minister dat hij jihadgangers in Nederland wil houden in plaats van ze juist te laten vertrekken.

Als die mensen dat willen, dan moeten ze dat doen. En de minister, dat heb ik al een paar keer gezegd, is primair voor de veiligheid hier.

Opstelten bleef nuchter onder het gebeuren en bedankte de staf en zijn personeel voor het debat in de Kamer woensdag. Het debat over de moties van wantrouwen wordt donderdag gevoerd in de Tweede Kamer.

BNR:: Unicum: niet 1, maar 2 moties van wantrouwen

Cc-foto: Wiki Commons

Geef een reactie

Laatste reacties (23)