Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Informatielek gemeente miljoenenstrop voor Amsterdam

  •  
13-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
ANP-23205639.jpg
Uitlekken strategie Project 1012 kost gemeente 6 miljoen ... Van der Laan: 'Het is ontzettend stom dat dit zo is gebeurd.'
Ambtenaren van de Gemeente Amsterdam schermen geheime financiële informatie, bijvoorbeeld over bestemmingsplannen, onvoldoende af. Partijen die tegen de gemeente procederen maken hier slim gebruik van en dat kost de stad miljoenen. Dat schrijft het Parool zaterdag.
Alleen al het lekken van de strategie van Project 1012, over de sanering van de Wallen, kostte de gemeente 6 miljoen euro. Bordeeleigenaren wisten met behulp van die informatie de prijzen voor hun panden enorm op te drijven. Volgens het Parool lopen de totale kosten van dergelijke informatielekken mogelijk in de tientallen miljoenen.
1238882661_c0fb272936
Burgemeester Eberhard van der Laan wond er geen doekjes om en verklaarde: 
Het is ontzettend stom dat dit zo is gebeurd.
Het lekken van informatie werd vroeger voorkomen door het markeren van geheime passages met zwarte viltstift, maar de digitale blokkades die de gemeentegeheimen tegenwoordig moeten bewaren, blijken vrij eenvoudig te omzeilen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.