Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ING bevriest pensioenen maar deelt wel bonussen uit

  •  
19-03-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ING_300.jpg
Het bestuur van de bank die staatssteun kreeg ontving onlangs een riante bonus
ING heeft zaterdag bekend gemaakt de pensioenen te bevriezen omdat de bank er slecht voor zou staan. Trouw meldt dat de pensioenen op de nullijn gaan vanwege aangescherpte kapitaaleisen, de aanhoudende onzekerheid over de financiële markten en omdat de bank staatssteun moet terugbetalen.
Update 15.00
De VVD, CDA en PvdA vinden het een idioot plan van ING om te pensioenen te bevriezen. Dat maakte de fractieleiders duidelijk in Tros Kamerbreed. PvdA-leider Job Cohen riep Hommen op het geld terug te storten, CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma deed een moreel appel op ING om voortaan af te zien van de extra beloningen. ”Het zou niet onverstandig zijn er iets anders mee te doen dan het in de eigen portemonnee stoppen.”
Het ING-bestuur kreeg onlangs een riante bonus uitgekeerd. Zo zou bestuursvoorzitter Jan Hommen een bonus van maar liefst 1,25 miljoen euro ontvangen. Het is opmerkelijk dat ING kiest voor zo’n riante beloning aangezien de bank nog 5 miljard euro aan de Nederlandse staat verschuldigd is.
De oppositie reageerde deze week boos op de bonussen die ING uitkeerde. PvdA, GroenLinks, SP, ChristenUnie en de PVV noemen de bonus schokkend. PvdA-Kamerlid Plasterk spreekt van ‘idiote toestanden’ die het vertrouwen van mensen in de banken niet doet verbeteren. Minister De Jager reageert vooralsnog terughouden. Hij wil eerst onderzoeken of de afspraken met de overheid zijn geschonden.
cc-foto: Gerard Stolk

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.