3

ING nu ook in Italië op de vingers getikt vanwege witwassen

De ING Bank is voor de zoveelste keer op het matje geroepen, dit keer in Italië. Na een inspectie door de centrale bank van het land, tussen oktober vorig jaar en januari van dit jaar, is gebleken dat ook in Italië een zeer beperkt toezicht was op witwaspraktijken waar rekeningen van ING bij betrokken waren. Daarom neemt de bank voorlopig geen nieuwe klanten in behandeling.

Je verwacht het niet, maar de ING schrijft in een verklaring dat het “hard zal werken om de geconstateerde tekortkomingen en problemen te verhelpen.” Dit volgt op maatregelen die in september 2018 al waren genomen om witwassen tegen te gaan. In die periode kwam naar buiten dat de bank in Nederland een schikking had getroffen van bijna 800 miljoen euro vanwege “ernstige nalatigheid” bij witwaspraktijken.

Hoewel een financieel directeur nadien opstapte, bleef de overige top van de ING gewoon zitten. Hoewel de druk vanuit politiek en maatschappij hoog opliep, bleef bestuursvoorzitter Ralph Hamers bij het standpunt dat hij verantwoordelijkheid nam door juist wél aan te blijven.

CC-foto: Omen600606

Geef een reactie

Laatste reacties (3)