72

Inhoud boek Wilders uitgelekt

Tom Kleijn Nieuwsuur: 'Een bijna academische opsomming'. Vrij Nederland: 'Eén keer toont hij zijn emoties'. Obama krijgt er van langs

Op de dag dat de coalitie in Limburg is gevallen onthullen Nederlandse journalisten alvast een tipje van de sluier van het nieuwe boek van Geert Wilders ‘Marked for Death’.

Op 1 mei presenteert Wilders zijn boek in New York. Onder andere journalisten van Nieuwsuur en Vrij Nederland mochten het boek vandaag al inzien. Freke Vuijst – Vrij Nederland:

Wilders heeft zijn boek de ondertitel Islam’s War Against the West and Me meegegeven, maar de ‘mij’ in zijn boek komt er bekaaid af. […]Geert Wilders draagt zijn boek op aan de ‘vrijheid.’ Maar hij schrijft over de idee van vrijheid, niet over zijn persoonlijke beleving van de afwezigheid van vrijheid.

Verslaggever Tom Kleijn van Nieuwsuur noemt het boek ‘een bijna academische opsomming van hoe Geert Wilders is geworden zoals hij is geworden’, zegt  in het NOS Journaal.

Maar één keer Laat Wilders zijn emoties zijn aldus Vuijst:

Dit was bij de dood van zijn vader in augustus 2005. Wilders kan niet in zijn ouderlijk huis blijven als zijn vader overlijdt omdat hij naar zijn schuilplaats terug moet. Op de weg daar naartoe brak Wilders. ‘Ik moest zo huilen. Er zat geen rem meer op. De bodyguards voelden zich ongemakkelijk en in verlegenheid gebracht. Het zijn goede, geschikte kerels, maar ze zijn vreemden.’

‘Marked for Death’ is vooral gericht op de Amerikaanse markt. Wilders heeft in zijn boek goede woorden over voor Israël en haalt enorm uit naar president Obama. Hij vertelt ook over waar zijn afkeer tegen de islam vandaan komt. Hij zou meerdere keren zijn overvallen door Arabieren, die hij ‘roofdieren’ noemt.

Trouw: Inhoud boek Wilders bekend: slecht een keer toont hij zijn emoties

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)