Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Inhoud kliko vormt spiegel van crisis

  •  
17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
klikos-300px.jpg
Burgers consumeren minder, kleding wordt langer gedragen
De inhoud van onze kliko’s vormt een spiegel van hoe de economische crisis ons treft. Vandaag bericht dagblad De Gelderlander dat bewoners van de Gelderse regio Over-Betuwe afgelopen jaar gemiddeld acht kilogram restafval minder in hun kliko gooiden. Een belangrijke oorzaak is volgens het lokale milieujaarverslag het door de economische crisis gedaalde consumptieniveau.
In totaal produceerde elke Overbetuwenaar in 2009 154 kilogram restafval, wat het minste zou zijn van alle regiogemeenten. Dat mensen minder te besteden hebben wordt ook als oorzaak genoemd van de lichte daling van het aantal kilo’s textiel dat wordt opgehaald (van 5,8 naar 5,4 kilogram). Kleding zou langer worden gedragen.
Wat wel in de lift zit is de hoeveelheid groente-, fruit- en tuinafval. Hiervan werd per inwoner 3 kilogram meer ingezameld. Het gewicht ligt nu op 85 kilo. Wat dat zegt over de crisis, meldt De Gelderlander niet. 
Foto: gertvr (Flickr/CC)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.