Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Initiatiefwet voor herinvoering dienstplicht

  •  
08-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
flickr_dienstplicht_300
Maandag behandeling in de Tweede Kamer
Door de onvoorspelbare militaire ambities van Rusland en de dreiging van de Islamitische Staat (IS) moet Nederland de militaire dienstplicht weer invoeren. Daarvoor pleit Kamerlid Joram van Klaveren van Groep Bontes/Van Klaveren. Daarnaast kan de dienstplicht helpen ontspoorde jongeren weer op het rechte pad te brengen.
De dienstplicht werd in 1993 na de val van het Sovjet Rijk en de beëindiging van de Koude Oorlog opgeschort. De militaire opleving van Rusland en de terroristische dreiging van IS tonen aan dat Nederland serieus werk moet maken van het op orde brengen van de krijgsmacht. Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden koment.
ANP-slavenarbeid_300
Officieel is de dienstplicht nooit afgeschaft, maar de opkomstplicht is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Sinds 1 augustus 1996 worden geen nieuwe dienstplichtigen meer opgeroepen.
CC foto: Bertknot  

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.