40

Insider: Trump is als een 12-jarige in de toren van de luchtverkeersleiding

Donald Trump heeft nog het meeste weg van een “twaalfjarige in de luchtverkeersleidingtoren die willekeurig op knoppen drukt en zich niets aantrekt van de vliegtuigen die over de start- en landingsbaan slippen en van de andere toestellen die verwoed proberen uit te wijken naar een ander vliegveld”.

Dat schrijft en anonieme auteur, die wordt omschreven als een hooggeplaatste medewerker in de regering-Trump, in een nieuw boek. De Washington Post heeft het boek, dat op 19 november verschijnt, al in handen.

De auteur schreef in augustus vorig jaar een opiniestuk voor The New York Times dat veel stof deed opwaaien. Daarin omschreef de medewerker zich als ‘onderdeel van de verzetsbeweging binnen de Trump-regering’. In het boek, Warning, erkent de schrijver dat de verzetsbeweging in het Witte Huis niet veel voor elkaar krijgt. “Ongekozen ambtenaren en kabinetsleden gaan Trump op de lange termijn nooit in de goede richting bijsturen. Hij is wie hij is.”

Uit het boek blijkt dat Trump achter de schermen regelmatig racistische en seksistische opmerkingen maakt. Hij noemt vrouwelijke medewerkers ‘sweetie’ en ‘honey’ en maakt opmerkingen over hun uiterlijk, gewicht, kleding en make-up.

Volgens de auteur hebben hooggeplaatste medewerkers van Trump vorig jaar overwogen om massaal ontslag te nemen om zo een signaal af te geven over het gekke gedrag van de president. Ze besloten daarvan af te zien uit vrees dat hun actie zou leiden tot verdere destabilisering van de Amerikaanse overheid.

Volgens Stephanie Grisham, persvoorlichter van het Witte Huis, is de anonieme auteur een ‘lafaard’.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)