11

&… Integratie anno Sinterklaas

Stille nacht voor orka Morgan… Massale oproep tot boycot van Black Friday… Ja/Nee: geef nu je keus aan met de donorapp en meer

Ander nieuws van vandaag

Maandag heeft de rechter besloten dat orka Morgan uitgezet mag worden naar het dierenpark Loro Parque in Tenerife. Free Morgan, de NGO bestaande uit wetenschappers die de vrijlating van de orka bepleiten, hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de weg naar het dolfinarium bezaait met kaarsen. Morgan heeft haar laatste nacht in Nederland gehad en zal vandaag naar Tenerife worden overgebracht.

Video: Gewoon Mounir is een rapper uit Helmond die met zijn Sinterklaasrap ‘Springen voor de Sint’ hoopt door te dringen in de hitlijsten. Deels omdat liedjes als ‘Sinterklaas kapoentje’ niet meer van deze tijd zijn, maar ook om aan te tonen dat het lang niet zo slecht gaat met de Marokkaanse jeugd in Helmond. Geen gezwartepiet over de afkomst van Sinterklaas en zijn knechten, maar gewoon een leuk nummer van een blije Nederlandse Marokkaan.

In de VS is het aanstaande vrijdag Black Friday. De dag na Thanksgiving waarop bijna het hele land vrij is, is van oudsher de dag dat iedereen start met het doen van de kerstaankopen. Vanuit het Occupy-kamp wordt massaal opgeroepen de portemonnee op vrijdag niet te trekken, maar wat moet de gemiddelde Amerikaan dan op zijn vrije dag? Om iedereen binnen te houden is de dag onder meer gebombardeerd tot ‘upload de browser van je ouders-dag’. Dus: weg met Internet Explorer, hallo Firefox en Google Chrome.

Snel zijn ze niet daar bij het ministerie van Volksgezondheid. Daarom heeft de stichting Donor Ja! vast een applicatie aangemaakt waarop smartphone gebruikers aan kunnen geven of ze donor willen zijn of niet. Minister Edith Schippers juicht het initiatief toe, maar zegt er wel bij dat de applicatie niet formeel voldoet als donorregistratie. Daarom bekijkt het ministerie zelf nog even of een app gecreëerd kan worden voor officiële donorregistratie. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)