Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internationaal Strafhof werkt aan arrestatiebevel Khadaffi

  •  
03-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Khadaffi_muurschildering300.jpg
ICC: Voldoende aanwijzing dat Libische dictator misdaden tegen de menselijkheid pleegt
Onderzoekers van het Internationaal Strafhof in Den Haag hebben voldoende bewijs gevonden dat de troepen van Muammar Khadaffi misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan in Libië. Dat meldt persbureau Reuters. Hoofdaanklager van het Strafhof Luis Moreno-Ocampo zei maandag dat er voldoende aanleiding was om zeker vijf arrestatiebevelen aan te vragen voor Khadaffi en zijn aanhang.
De VN Veiligheidsraad was heter  in februari al over eens dat Khadaffi’s hardhandige onderdrukking van de volksopstand tegen zijn regime voor het Internationaal Strafhof moest worden gebracht, zo meldt Reuters. Moreno-Ocampo zegt dat de eerste aanbevelingen voor strafvervolging het Hof de komende weken zullen bereiken. 
De hoofdaanklager van het Hof zei dat er “sterke aawijzingen” zijn dat er in ieder geval aan het begin van het conflict door het regime op burgers is geschoten. Moreno-Ocampo benadrukte daarbij dat alleen al het doden van ongewapende burgers onder de noemer misdaden tegen de menselijkheid valt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.