Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internet barst uit zijn voegen

  •  
14-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_300_01.jpg
Topwebsites lagen uren plat … Schade loopt in de miljoenen ... Providers gebruiken verouderde routers
Topwebsites lagen afgelopen dinsdag uren plat vanwege storingen op het internet. Dat komt doordat internetproviders nog steeds verouderde netwerkapparatuur gebruiken die de snelle groei van het internet niet kunnen bijbenen.
Deskundigen verwachten dat de storingen nog wel even aanhouden. De belangrijkste leverancier, Cisco, waarschuwde haar klanten al in mei dit jaar voor de haperingen. De onlinechaos van dinsdag zorgde voor een schade van zeker miljoenen euro’s. Doorgaans drukbezochte websites als Amazon, eBay en LinkedIn waren lange tijd onbereikbaar.
Internetproviders hebben nog veel oude routers in gebruik en die kunnen het stijgende aantal surfverkeer niet meer aan. Deze oude routers kunnen alleen nog maar tabellen verwerken met maximaal 512.000 vermeldingen. Dinsdag gingen ze over dat limiet heen en dat zal nog wel vaker gebeuren omdat steeds meer andere apparaten dan computers op het internet worden aangesloten. De toestroom van smartphones en tablets is daar één van, maar ook het aantal andere huishoudelijke apparaten als beeldschermen en koelkasten wordt steeds vaker aangestuurd via het internet en heeft daarvoor een IP-nummer nodig; een unieke cijferreeks waaraan een computer op internet is te herkennen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.