Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internet-fenomeen Perez Hilton: 'Ik stop met treiteren'

  •  
13-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
perez_300.jpg
[video] Online roddelkoning en wereldberoemde pestkop komt tot inkeer na reeks zelfmoorden
Perez Hilton is oprichter van de gelijknamige roddel-weblog, een van de grootste ter wereld. Zijn stijl kenmerkt zich door een harde gemeenheid die verder gaat dan spot. Zo noemt hij de kinderen van Britney Spears ‘special’, een Amerikaanse term voor verstandelijk gehandicapt. Ook werd hij berucht met het ‘uit de kast’ halen van beroemde homo’s die hun geaardheid niet uitdragen.
Vandaag maakt Perez Hilton via YouTube bekend dat hij het roer om gooit. Directe aanleiding is dat de Verenigde Staten wordt geteisterd door een zelfmoordgolf onder homo-tieners. De wanhoopsdaden worden toegeschreven aan pestcampagnes van studie- en leeftijdsgenoten op internet.
Perez Hilton, zelf homo, voerde de afgelopen weken op zijn blog  actie tegen de pestcampagnes. In zijn video-boodschap die hij woensdag op YouTube plaatste zegt hij vaak het verwijt te krijgen hypocriet te zijn als het gaat om zijn protest tegen pesten. Hij is immers zelf de grootste pestkop.
Dat verwijt heeft Perez Hilton aan het denken gezet en hij heeft besloten te stoppen met getreiter, belooft hij in de video. De blogger is een trendsetter, de vraag is of hij ook hiermee een trend zet.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.