31

Internet komt in actie voor in steek gelaten agent

Politieman Sybo Bouius aangereden door scooter en door omstanders uitgelachen 

De internetcultuur om hard te lachen om vreselijke ongelukken en andermans leedvermaak, leeft ook op straat. Dat merkte Drentse agent Sybo Bouius toen hij aangereden werd en omstanders hem uitlachten maar nu komt het internet in actie voor de getroffen agent.

Bouius brak zijn kuit- en scheenbeen tijdens een uitgaansavond in Assen. In zijn blog op Facebook vertelt hij hoe door een scooterrijder werd aangereden en schrok van het letsel dat hij opliep. 

Mijn linkeronderbeen is halverwege driekwart gedraaid. De hak van mijn schoen wijst naar voren en de neus naar achteren. Ik ben bang voor wat ik zie en denk:  einde politiecarrière.

Omstanders roepen dat hij zich ‘niet moet aanstellen’ en dat het een ‘beroepsrisico’ is. De politieagent vertelt aan RTV-Drenthe hoe respectloos hij het vindt dat jongeren aan de kant stonden te klappen en juichen terwijl hij op de grond lag.

In mijn ogen is hiermee een grens overschreden. Ik denk dat dat best benoemd mag worden. Niet om zielig gevonden te worden, maar een stukje normen en waarden.

Gelukkig krijgt Bouius ook ondersteuning op het internet. Op Twitter gaat de oproep rond om de agent een hart onder het riem te steken. Een aantal mensen, waaronder actrice Babette van Veen hebben laten weten hun steun te gaan betuigen. 

cc foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (31)