Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internet revoluties

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WaelGnonim.jpg
Live vanuit De Balie: Social media als motor van politiek activisme
Wael Ghonim werd binnen korte tijd symbool voor het nieuwe activisme. De Google-topman mobiliseerde via Facebook en Twitter massa’s in de Arabische wereld om te demonstreren tegen de dictatuur in hun land. Internationale Samenwerking (IS) organiseert vanavond een debat in Balie over het nieuwe activisme dat aangeblazen wordt door social media.
Ghonim werd tijdens de revolutie in Egypte van de straat geplukt en verdween tien dagen land in de cel zonder dat iemand wist waar hij was. Later in een interview met CNN verklaarde hij zijn leven te geven om zijn land uit de handen van de dictatuur te rukken en terug te geven aan het volk
Het debat in de Balie is vanaf 20.30 live te volgen. Gasten zijn onder andere Arabiste Petra Stienen, schrijfster Monique Samuel, auteur van het boek ‘Change’ Joop Hazenberg en live-blogger vanuit Caïro Amira Rahman. Speciale gast is de Amerikaanse wetenschapper/activist Raj Patel, in het verleden werkzaam voor én protesterend tegen de Wereldbank en de Wereldhandelsorganisatie. Raj Patel presenteert zijn nieuwe boek ‘De waarde van niets’. Talkshowhost is publiciste Marcia Luyten.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.