4

Internet revoluties

Live vanuit De Balie: Social media als motor van politiek activisme

Wael Ghonim werd binnen korte tijd symbool voor het nieuwe activisme. De Google-topman mobiliseerde via Facebook en Twitter massa’s in de Arabische wereld om te demonstreren tegen de dictatuur in hun land. Internationale Samenwerking (IS) organiseert vanavond een debat in Balie over het nieuwe activisme dat aangeblazen wordt door social media.

Ghonim werd tijdens de revolutie in Egypte van de straat geplukt en verdween tien dagen land in de cel zonder dat iemand wist waar hij was. Later in een interview met CNN verklaarde hij zijn leven te geven om zijn land uit de handen van de dictatuur te rukken en terug te geven aan het volk

Het debat in de Balie is vanaf 20.30 live te volgen. Gasten zijn onder andere Arabiste Petra Stienen, schrijfster Monique Samuel, auteur van het boek ‘Change’ Joop Hazenberg en live-blogger vanuit Caïro Amira Rahman. Speciale gast is de Amerikaanse wetenschapper/activist Raj Patel, in het verleden werkzaam voor én protesterend tegen de Wereldbank en de Wereldhandelsorganisatie. Raj Patel presenteert zijn nieuwe boek ‘De waarde van niets’. Talkshowhost is publiciste Marcia Luyten.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)