Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internetaanval na asielaanbod Venezuela

  •  
06-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jest-300.jpg
President Maduro bereid klokkenluider Snowden onderdak te bieden ... Conservatieve actie tegen presidentiële site ... Ook Nicaragua overweegt asiel
De Venezolaanse president Nicolas Maduro is bereid de in Rusland verblijvende klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen. De website van de president werd daarop meteen platgelegd door een Amerikaanse conservatieve activist.
De hacker meldde zijn actie trots op Twitter met zijn gebruikelijke strijdkreet Tango Down.
Venezuela, een land dat een argwanende relatie met de Verenigde Staten kent, heeft nog geen asielverzoek van Snowden ontvangen. De voormailg NSA-medewerker heeft inmiddels in 26 landen asiel aangevraagd. Ook de Nicarauaanse president Daniel Ortega, ooit leider van de Sandinisten die in 1978 de tot het laatst door de VS-gesteunde wrede dictator Somoza verdreven en de democatie herstelden, overweegt de klokkenluider asiel aan te bieden.
Venezuela heeft inmiddels al wel van de Verenigde Staten een uitleveringsverzoek voor Snowden ontvangen. Zie hier de kopie. Venezuela wijst dat verzoek af.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.