Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Internetmiljonair schokt met olifantenjacht

  •  
01-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_300.jpg
Dierenbeschermers roepen op tot boycot spraakmakend hostingbedrijf GoDaddy
De oprichter van GoDaddy, een Amerikaans hostingbedrijf dat stunt met prijzen voor websites en domeinregistratie, heeft woede uitgelokt met een video waarin hij opschept over zijn jacht op wilde olifanten in Afrika.
Bob Parsons en zijn bedrijf werden bekend door peperdure reclamespots op de Amerikaanse tv waarin glamour-modellen figureerden. De spots werden gemaakt om te worden uitgezonden tijdens de Superbowl, het meest bekeken sportevenement op tv. Op internet plaatste Parsons vervolgens ‘ongecensureerde’ versies die hem veel gratis publiciteit opleverden.
Of het opnieuw als publiciteitsstunt is bedoeld is niet duidelijk maar Parsons plaatste op zijn website een video waarin hij laat zien hoe hij in Zimbabwe een Afrikaanse mannetjesolifant doodschiet. De dieren in kwestie zijn volgens hem ‘een plaag’ voor de plaatselijke bevolking. De dierenbeschermingsorganisatie Peta roept op tot een boycot van het bedrijf.
GoDaddy is overigens ook in Nederland actief.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.