25

Internetproviders mogen van kabinet diensten blokkeren

Voorwaarde: Vooraf duidelijkheid geven aan consument

Het kabinet staat toe dat internetproviders diensten blokkeren of vertragen, zolang de providers vooraf duidelijkheid beiden een consumenten. Doordat het toenemende verkeer voor opstopping en vertraging zorgt, is het volgens het kabinet geoorloofd bepaalde diensten uit te schakelen. Dat schrijft minister Verhagen in de Nederlandse Digitale Agenda voor de periode 2011 tot en met 2015.

Maandblad over e-business en online marketing Emerce schrijft:

De digitale Agenda roept onder meer de vraag op wat een internet service provider moet doen bij het toenemen van verkeer op een netwerk. Is het de bedoeling dat bepaalde toepassingen worden afgeknepen, of moeten de internet service providers geld vragen aan de aanbieders van diensten die meer dan gemiddeld data verbruiken? Ook Skype wordt bij naam genoemd als een dienst die de inkomsten kannibaliseert van een mobiele provider.

Het kabinet vindt dat internetgebruikers toegang moeten hebben tot alle informatie op internet, maar dat de providers wel de ruimte moeten krijgen om het internet verkeer te ‘managen’. Met andere woorden: zolang providers van te voren melden dat ze een dienst blokkeren, is het oké. Hoe dat rijmt met eerstgenoemde is nog onduidelijk.

Emerce: Kabinet: internetproviders mogen diensten blokkeren

cc-foto: David

Geef een reactie

Laatste reacties (25)