Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Interpol speelde rol bij uitlevering Saoedische journalist'

  •  
12-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
HamzaKashgari
Hamza Kashgari zou profeet beledigd hebben op Twitter. Hij werd bedreigd en vluchtte naar Maleisië, dat land leverde hem uit aan Saoedie-Arabië, waar hij de doodstraf kan krijgen
De Saoedische journalist die zijn land was ontvlucht nadat hij op Twitter kritiek had geuit op de islamitische profeet Mohammed, is teruggestuurd naar Saudi-Arabië. Hij had zijn heil gezocht in Maleisië, maar hij werd aangehouden en is zondag op het vliegtuig terug gezet. Dat meldt de Volkskrant.
Verslaggever Hamza Kashgari had over Mohammed getweet:
Er zijn dingen aan jou waar ik van hou en ik heb dingen aan jou gehaat en er is veel aan jou wat ik niet begrijp. Ik zal niet voor jou bidden.
Op belediging van de islamitische profeet staat in Saoedi-Arabië de doodstraf. Maleisië wil de uitzetting niet bevestigen, maar zegt wel dat Kashgari terug moet naar Saoedi-Arabië. Volgens Kuala Lumpur zijn de aanklachten tegen Kashgari ‘een zaak voor de Saoedische autoriteiten’.
Online was een petitie gestart om Kashgari’s uitlevering te voorkomen, maar dat heeft niet mogen baten.
Volgens de Britse krant The Guardian speelde Interpol een rol bij de aanhouding van de Saoedische journalist. De politie in Maleisië heeft verklaard dat hij werd gearresteerd op verzoek van Interpol. Het internationale samenwerkingsverband van politiediensten zou dit weer op verzoek van Saoedi-Arabië hebben gedaan.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.