41

Interview met Robert ‘Alleen maar nette mensen’ Vuijsje afgelast na bedreiging

Radiostation schrikt van heftige reacties

Een live interview met Robert Vuijsje, auteur van de zojuist verfilmde bestseller ‘Alleen maar nette mensen’ is afgelast na een doodsbedreiging aan de auteur. Het wordt mogelijk later op een veilige plek opgenomen.


Een luisteraar van het in Amsterdam Zuidoost populaire radiostation Mart heeft gedreigd de auteur ‘een kopje kleiner te maken’ als het vraaggesprek doorgang zou vinden. De radiomakers besloten daarop het interview af te gelasten. Vuijsje zegt niet te weten hoe serieus het dreigement was. Hij heeft eerder felle reacties gekregen op zijn boek en nu de film in première is gegaan barst de kritiek weer los. Na de aankondiging van het interview kreeg Radio Mart boze telefoontjes, meldt de stadszender AT5:

Omdat Radio Mart de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview vanavond in ieder geval niet in de studio in de Tweede Sweelinckstraat op te nemen. ‘We hebben wel vaker heethoofden in de uitzending, maar dit was heel ernstig.’ ‘Ik wil de uitzending toch maken’, zegt Koster. Hij overweegt uit te wijken naar Hilversum. ‘Het is ook een kutfilm als je zwart bent, maar dat betekent nog niet dat je niet het recht hebt om hier een film over te maken.’

Robert Vuijsje, die wel wat gewend is op dit gebied, is geschrokken van de reacties. Volgende week vertrekt hij naar Suriname voor de première van de film daar. Hij hoopt dat het publiek in Paramaribo wat coulanter is.

Video: een interview met de hoofdrolspelers uit de film bij FunX, vrijdag 12 oktober.
Lees op Joop ook de opinie van Quinsy Gario die de film ‘een racistisch spektakel’ noemt: Alleen Maar niet zo Nette Mensen.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)