146

Intimidatie-actie tegen Limburgse moslims

Dag na oproep Wilders actie tegen moskee in Geleen

Een dag nadat PVV-leider een haatcampagne startte om moslims in Nederland te beledigen en treiteren, zijn bij een moskee in Limburg twee varkenskoppen aan het toegangshek gehangen. De moskee spreekt van een kinderachtige actie en is teleurgesteld in de reacties van voorbijgangers.

De moskee schrijft op Facebook:

Vandaag zijn we naar ons weten voor het eerst sinds 33 jaar geconfronteerd met kinderachtige pesterijen. Een lafaard heeft zich de tijd en moeite genomen om een varkenskop op een illegale manier te bemachtigen en deze vervolgens in de nacht aan het hek van de nieuwe moskee te Geleen te bevestigen.

Wij werden door de media benaderd. Voorbijgangers vonden het blijkbaar ook belangrijker om de kranten te bellen alvorens ons daarvan op de hoogte te stellen. 
Het pand is nog niet in gebruik en dit is momenteel de cultuur en sfeer die hangt om onze verhuizing.

33 jaar heeft nooit iemand enig probleem gehad met de moskee, maar nu we noodgedwongen moeten verhuizen….? 

Een varkenskop was aan het hek bevestigd, een ander op het terrein gegooid. De moskee stelt:

Allereerst is het zielig voor het diertje. Een gespleten hoofd dat met een ijzerdraadje aan het hek wordt gehangen. Is niet bepaald een goede laatste rustplaats te noemen. Wij moeten dat diertje weer in de container gooien waar we niet per kilo voor hoeven te betalen.

Niemand die hier van wakker ligt, slechts de slechte intentie van de dader om mensen proberen te kwetsen. Leven we niet in een samenleving waar sociale cohesie en samenredzaamheid als fundamentele pilaren worden gezien? Waar we met respect met medeburgers of medemensen om dienen te gaan? Waar ongeacht je huidskleur, sekse, leeftijd of geloofsovertuiging wij elkaar moeten ondersteunen en moeten kunnen aanspreken? 

Helaas is alles behalve bovenstaande waar. Maar laten we niet naar andere kijken en zelf het goede voorbeeld geven. Dit kinderachtige gedrag zal nooit iemand van ons mogen verwachten en daarmee is voor ons dit onderwerp afgesloten. 
Mensen die ontevreden zijn en/ of een statement willen maken, laten we dat als volwassenen doen. 

Iedereen alsnog een gezegende vrijdag toegewenst!

varkenskop moskeeTegen de verhuizing van de moskee is geprotesteerd door omwonenden vanwege de angst voor ‘parkeerproblemen’. De actie volgt nog geen 24 uur nadat Geert Wilders een nieuwe kwets-campagne tegen Nederlandse moslims startte. De PVV-leider deelt stickers uit met beledigende teksten aan het adres van moslims. Hij wil dat Nederland daar vol mee geplakt wordt. Het kabinet heeft de haat-campagne krachtig veroordeeld bij monde van vice-premier Asscher en minister van Buitenlandse Zaken Timmermans.

Sinds het debat rond de islam enigszins bedaard is en Nederlandse moslims zich aantoonbaar niet laten provoceren, probeert Wilders met alle middelen de onrust weer aan te wakkeren. Dergelijke publiciteitsstunts als de stickeractie trekken gemakkelijk de aandacht van buitenlandse fanatici die zo hun eigen methodes van reageren hebben. Dat zou laatste Wilders, die bij de laatste verkiezingen fors verloor, electoraal gezien niet slecht uitkomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (146)