4

Inval FIOD bij ontslagen directeur Rochdale

Openbaar Ministerie neemt administratie van Hubert Möllenkamp mee uit villa's in Lelystad en Spanje

In de woningen van de voormalige directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp zijn donderdag invallen gedaan door de FIOD. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat vrijdag weten dat zijn woningen in Lelystad en Spanje zijn doorzocht, en dat hierbij de administratie in beslag is genomen. Niemand is aangehouden.

De doorzoekingen vonden plaats in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar Möllenkamp, meldt onder meer De Pers. Hij wordt verdacht van onder meer het verduisteren van geld, het aannemen van steekpenningen en witwassen. Rochdale deed begin dit jaar aangifte tegen de gewezen directeur.

De Telegraaf meldt aanvullend: Behalve bij Möllenkamp hield justitie ook doorzoekingen bij het vastgoedbedrijf Nawon in Nieuwegein en in het woonhuis van Nawon-eigenaar Arie van E., eveneens verdachte in de strafzaak. Van E. kocht afgelopen jaren voor honderd miljoen euro flats en woningen van Rochdale, dat hiervoor zelfs riante leningen aan Nawon verstrekte.

Het Parool omschreef Möllenkamp eerder als ‘de zonnekoning van Rochdale’. De Amsterdamse krant schreef onder meer over hem:

De corporatiedirecteur heeft een sterke voorkeur voor duur. Niet zelden luncht hij met zakenrelaties in het Amstel hotel. En zijn bijnaam PC Hooft-bestuurder laat ook weinig te raden over. Dat Möllenkamp het zoekt in het hoge segment, is ook bekend bij iedereen in zijn wereld. Rochdale verhuurt aan de allerarmsten van de stad – zoals in Overtoomse Veld, waar bewoners smeekten om fatsoenlijke woningventilatie – maar dat weerhoudt de directeur er niet van een [Maserati] van de zaak met chauffeur. Poenig of niet, het zat zijn goede reputatie niet in de weg.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)