Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Inwoners Gazastrook verraden door wereld'

  •  
22-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
gazastrook-kinderen.jpg
Oxfam, Cordaid en Amnesty vinden dat internationale gemeenschap niks deed 
De internationale gemeenschap heeft de inwoners van de Gazastrook in de steek gelaten door niet in het geweer te komen tegen de Israëlische blokkade, zoals wel was toegezegd. Ziekenhuizen, woningen en scholen konden daarom niet worden opgebouwd na de drieweekse oorlog met Israël begin dit jaar, die aan ruim 1.400 Palestijnen en dertien Israëliërs het leven koste.
Dat heeft een groep van zestien hulp- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Oxfam Novib, Cordaid en Amnesty International, dinsdag meegedeeld. De Israëlische autoriteiten hebben sinds het einde van het offensief in januari zo’n veertig vrachtwagenladingen met bouwmateriaal doorgelaten, terwijl er duizenden nodig zijn. 
Het is dinsdag precies een jaar geleden dat het Israëlische offensief begon. Directeur Jeremy Hobbs van Oxfam International zegt:
Wereldmachten hebben verklaringen afgegeven, maar ze hebben weinig actie ondernomen om het beschadigende beleid dat wederopbouw belemmert, te veranderen.
 
Foto: Illuminating (Flickr/CC)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.