Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

iPad uitkomst voor verveelde orang-oetan

  •  
26-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AapieIpad2.jpg
Deskundigen menen dat iPad een 'must-have' moet worden in elke dierentuin met orang-oetans
‘Even skypen met tante Mahal in de andere dierentuin.’ In de toekomst wordt het waarschijnlijk werkelijkheid als het aan orang-oetan deskundigen ligt. De apen zijn volgens Richard Zimmerman, oprichter van ‘Orangutan Outreach’ te intelligent voor de dierentuin. Ze vervelen zich snel waardoor ze niet lekker in hun vel komen te zitten, depressief raken en lichamelijke klachten krijgen. De iPad blijkt een zeer effectief middel om via spelletjes de apen mentaal scherp te houden. Omdat apen communiceren met hun ogen en geluiden zouden ze op die manier zelfs kunnen skypen met hun soortgenoten in andere dierentuinen.
Milwaukee Country Zoo is de eerste dierentuin die de iPad al actief gebruikt in de orang-oetan kooi. De aapjes maken er tekeningen op, spelen spelletjes, maken filmpjes van zichzelf en kijken er zelfs filmpjes op. Tot nu toe houden verzorgers de apparaten nog vast omdat de iPads niet shockproof genoeg zijn. Zimmerman hoopt dat Apple wil meehelpen met het ontwikkelen van een schokbestendige hoes. Scientias.nl: Geef die aap een iPad! Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.