Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

iPhone app roept hulp in bij hartaanval

  •  
26-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
iphone_300.jpg
Met GPS-techniek worden in de nabijheid vrijwilligers die reanimatie beheersen automatisch gewaarschuwd
De brandweer van San Ramon Valley in Californië heeft een innovatieve iPhone app uitgebracht waarmee getrainde vrijwilligers automatisch een noodsignaal ontvangen als er in hun buurt een hartaanval plaatsvindt.
De iPhone dirigeert de vrijwilliger naar de plek waar het slachtoffer zich bevindt. Ook wordt aangegeven waar de dichtstbijzijnde defillibrator is. Om het geheel te completeren zitten in de app nog praktische tips voor het geven van hartmassage. Het alarm wordt alleen door de meldcentrale gegeven als het slachtoffer in een publieke ruimte is.
De app biedt meer mogelijkheden om het werk van de brandweer transparanter te maken. Bijvoorbeeld welke meldingen er worden gedaan en hoe daar op gereageerd wordt. Een uitgebreide video-demo is hier te zien. De gratis iPhone app is hier te vinden.
Smart-phones vervullen steeds vaker een belangrijke rol bij hulpverlening. Legendarisch is het verhaal van de Amerikaanse filmmaker Dan Woolley die na de aardbeving in Haïti zichzelf het leven redde met EHBO-informatie in zijn iPhone.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.