13

iPhone houdt straks ook je seksleven bij

Hoe Apple de mens probeert te perfectioneren (en daar een slaatje uit te slaan)

Met de iPhone kan je al je stappen tellen, je hartslag meten en de kwaliteit van je slaap monitoren, en vanaf dit najaar kun je er ook je seksleven mee bij gaan houden. Dan lanceert Apple een speciale HealthKit in het nieuwe besturingssysteem IOS9.

In de software kunnen iPhone-bezitters bij gaan houden hoe vaak en wanneer ze seksueel actief zijn en of dat veilig was.

Vooral voor vrouwen zou dit handig zijn, omdat ze beter informatie kunnen bijhouden over hun cyclus, zoals temperatuurschommelingen en de uitslag van een ovulatietest. Ook wordt het mogelijk om bij te houden hoeveel water je drinkt en aan hoeveel UV-straling je hebt blootgestaan als je buiten bent geweest.

Privacy
Zo slaat Apple langzaam steeds meer gegevens op over onze fysieke gezondheid, tot ergernis van de privacy-voorvechters. Bij de aankondiging van de nieuwe update liet Apple weten dat de instellingen van de app standaard op privé staan, maar dat je er ook voor kan kiezen de gegevens te delen met je huisarts of beschikbaar te stellen voor onderzoek. Wetenschappers zouden op die manier bijvoorbeeld de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) beter kunnen onderzoeken, omdat je via de gegevens op de iPhone kunt zien of iemand heeft gereisd en waar en hoeveel sekspartners hij of zij had in de afgelopen drie maanden.

De bedoeling is om, zodra de nieuwe Healthkit is gelanceerd, ook bijbehorende accessoires en diensten te gaan aanbieden.

De testversie van het nieuwe besturingssysteem is vanaf juli beschikbaar.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)