Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iraanse mannen voor vrouwenrechten

  •  
24-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koerd300.jpeg
Koerdische Iraniërs starten Facebook-campagne tegen seksistisch vonnis
Koerdische mannen in Iran zijn een gewaagde Facebook-campagne begonnen om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen onder de aandacht te brengen. De campagne, getiteld ‘Koerdische Mannen Voor Gelijkheid’, volgt nadat een man die schuldig was aan huiselijk geweld, gedwongen werd om in vrouwenkleding te lopen. De boodschap: vrouw zijn is niets om je voor te schamen.
Volgens de organisatie Global Voices zou de plaatselijke rechtbank, gelegen in een Koerdische provincie in Iran, de man verplichten in een rode jurk en gezichtsbedekkende kleding door de straten te lopen. Dit type publieke schandpaal is volgens de Koerdische Iraniërs een belediging voor de vrouw. Veel mannen hebben hun steun betuigd door foto’s van zichzelf in vrouwenkleding te posten op de Facebook pagina. Ook vrouwen kunnen de actie waarderen, zij plaatsen juist foto’s van zichzelf in mannenkleding.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.