Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iraanse president Rohani noemt Holocaust 'verwerpelijke misdaad'

  •  
25-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rohani_cnn300.jpg
Zijn voorganger Ahmadinejad noemde de vernietiging van joden door de nazi's nog een 'mythe'
Er lijkt werkelijk een ander wind te waaien in het presidentiële paleis in Iran. President Rohani stond voor zijn verkiezing al bekend als gematigd en hervormingsgezind en in alles het tegenovergestelde van zijn voorganger Ahmadinejad. Dat laatste blijkt nu ook uit zijn Rohani’s uitspraken over de Holocaust.
Terwijl Ahmadinejad de Holocaust nog wegwuifde als een “mythe”, noemt Rohani de vernietiging van de Joden tijdens WO II “een verwerpelijke misdaad, begaan door de nazi’s tegen het Joodse volk”. Hij doet in een interview met CNN (video), waar RTL Nieuws ook aandacht aan besteedt.
Hij voegt eraan toe dat het aan historici is om de omvang van wat er precies is gebeurd te bepalen.
Maar in het algemeen kan ik u zeggen dat elk misdrijf in de geschiedenis tegen de menselijkheid, waaronder de misdaad van de nazi’s tegen de Joden, laakbaar en verwerpelijk is. Het nemen van een menselijk leven is verachtelijk. Het maakt geen verschil of het een joods, christelijk of islamitisch leven is. Dat is voor ons hetzelfde.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.