Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iraanse tiener in cel wegens dansjes op Instagram

  •  
08-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tiener
De Iraanse autoriteiten hebben een 18-jarige scholier Maedeh Hojabri opgepakt omdat ze op Instagram clipjes plaatste waarin ze danste. Vrijdag toonde de Iraanse staats-tv een video waarin Hojabri spijt betuigt voor haar social media gedrag. Die verklaring is waarschijnlijk onder druk afgelegd. Inmiddels is ze op borgtocht vrijgelaten. Drie andere tieners zijn door eenzelfde lot getroffen.
Het jongste slachtoffer in de oorlog die het Iraanse regime voert tegen vrouwen was erg populair op Instagram. In clipjes toonde ze onverholen haar danstalent. Ook droeg ze in die video’s niet de voor vrouwen wettelijk verplichte sluier.
De Iraanse regering treedt al langer hard op tegen burgers die zich vrijheden veroorloven op internet. Dat is toegenomen sinds de laatste maanden steeds meer vrouwen in opstand komen tegen de vrouwvijandige praktijken van de heersende macht en onder meer zonder hoofddoek de straat op gaan. Ook wordt er geprotesteerd tegen het economisch beleid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.