Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Irakees verdronken bij poging naar Engeland te zwemmen

  •  
26-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
4472362779_fbaa12d30c_o
Bij het windmolenpark van Zeebrugge is het stoffelijk overschot van een Irakees uit het water gehaald. De 48-jarige man droeg een zwemvlies en had rond zijn lichaam een provisorisch zwemvest van plastic flessen gebonden. Het is voor het eerst dat er een vluchteling in de Belgische zee dood wordt aangetroffen bij een poging de oversteek naar Engeland te maken. De man is vermoedelijk vanuit Frankrijk vertrokken. Daar worden door transmigranten steeds meer pogingen ondernomen om met bootjes en andere middelen de oversteek te maken.
De VRT laat de gouverneur va West-Vlaanderen aan het woord:
"Het tragische verhaal bewijst volgens Decaluwé twee dingen: “De kledij van de man toont aan dat hij de plek niet kende. De Noordzee is levensgevaarlijk, met de stromingen. Anderzijds bewijst het hoe wanhopig hij was, anders doe je dat niet.” Zowel in ons land, als in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wordt de zee nauwlettend in de gaten gehouden. “Als we mensen zien, grijpen we meteen in en brengen we hen aan land. Bij ons staan er veel gebouwen aan de dijk, maar in Frankrijk niet. Daar is de zee het nauwst, en is er het minst sociale controle.”"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.