Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iran en Irak getroffen door aardbeving, meer dan 300 doden

  •  
13-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
IRAN-IRAQ-TURKEY-QUAKE

© 2017-11-13 11:17:05 People including rescue personnel conduct search and rescue work following a 7.3-magnitude earthquake at Sarpol-e Zahab in Iran's Kermanshah province on November 13, 2017.

Zondagavond is het grensgebied van Iran en Irak getroffen door een zware aardbeving, met de kracht van 7,3. Volgens het Iraanse staatspersbureau zouden aan Iraanse zijde al meer dan 328 doden zijn gevallen en meer dan 2500 geworden. In Irak zouden er zeven mensen zijn omgekomen. Correspondent Thomas Erdbrink tegenover de NOS:
"Het is een arm gebied; de huizen zijn er slecht gebouwd. Nu het licht wordt en de reddingsoperatie op gang komt, worden snel veel lichamen onder het puin gevonden."
Het epicentrum van de aardbeving lag in Iraaks Koerdistan. De schade in de dorpen is enorm; water en elektriciteitsvoorzieningen zijn bijvoorbeeld uitgevallen. Ook durven inwoners hun huizen niet meer in uit angst voor nabevingen.
De aardbeving van gisteravond live op de Koerdische televisie. 7.3 op de schaal van Richter. De paniek in de ogen van die kerel links ???? pic.twitter.com/ghEy2NTAn5
— Olaf Koens (@obk) 13 november 2017

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.