51

Ironie of provocatie? Wilders ging halal in Australië

PVV-leider hield speech in conferentiecentrum gespecialiseerd in halal-voedsel

In Australië zijn ze er nog niet over uit of het een bewuste provocatie was of een ironische misrekening maar Geert Wilders die het continent onder meer kwam waarschuwen voor de gevaren van halal-voedsel, trad op in een conferentiecentrum dat daar in gespecialiseerd is.

Wilders sprak dinsdag in het kader van zijn internationale jihad in het La Mirage Reception congresgebouw in Somerton. Dat complex is eigendom van een christelijke Irakees en volgens de Australische krant The Age gespecialiseerd in het bedienen van moslimgezelschappen. Op het weblog Slackbastard wordt geconstateerd dat al het geserveerde voedsel er halal is. Het complex is gelegen in een wijk waar veel moslims wonen. Op de Facebookpagina presenteert het bedrijf zich nadrukkelijk als multicultureel. Volgende maand wordt er een benefiet gehouden voor islamitische hulp organisaties.

Critici proesten het uit over de ironie omdat de mysterieuze Q Society die de toernee van Wilders organiseert bekend staat om acties tegen halal-voedsel. Net als Wilders zelf overigens. Anderen vragen zich af of het niet een bewuste poging tot provocatie was en dat de Q Society met de keuze van de locatie hoopte op een massaal protest van omwonende moslims. Van dat laatste was overigens geen sprake. Wilders hield er dinsdag een persconferentie en sprak er ’s avonds een publiek van voornamelijk ouderen toe. De volgens insiders tonnen kostende toernee maakte verder weinig los in Australië.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)