Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Is Obama moslim? Eén op vijf Amerikanen denkt van wel

  •  
19-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
939 keer bekeken
  •  
barack300.jpg
Uit een peiling van onderzoekscentrum Pew is gebleken dat één op de vijf Amerikanen denkt dat de Amerikaanse president Barack Obama islamitisch is
Van de 3.003 ondervraagde Amerikanen zegt achttien procent te denken dat Obama moslim is. Een jaar geleden stond dit percentage op elf. Vooral onder Republikeinen is het geloof dat Obama aanhanger is van het islamitische geloof gestegen; van veertien procent in 2009 naar 16 procent nu.
Dagblad The Washington Post bericht dat functionarissen van het Witte Huis ontsteld hebben gereageerd. Religieadviseur van het Witte Huis wijt de uitslag van het onderzoek aan desinformatie. “Terwijl de president zich ijverig en persoonlijk heeft ingezet voor zijn christelijk geloof, zijn er zeker mensen die erop uit zijn valsheden over de president en zijn waarden en overtuiging te verspreiden”.
Zestig procent van de ondervraagden zegt, in antwoord op een open vraag, door media op de hoogte te zijn gebracht van Obama’s geloof. In het onderzoek wordt ook een link gelegd tussen de opvattingen over zijn prestaties als president en zijn geloof. 67 procent van de ondervraagden die zeggen dat hij een moslim is, keurt zijn prestaties af.
Toch ziet het publiek Obama als minder beïnvloed door zijn godsdienst in vergelijking met George W. Bush.
Lees hier het onderzoek
cc-foto: Floyd Brown

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.