76

IS onthoofdt christenen in Libië

Terroristen profiteren van chaos in voormalige dictatuur

Terroristen van IS hebben op het strand van IS circa twaalf Ethiopische christenen onthoofd. Zestien anderen werden door het hoofd geschoten. De gruweldaad is te zien in een 29 minuten durende video die de groep als propaganda verspreidt.

Close-Up of Cleric Displaying Manuscript with Text and Painting at the Monastery of Na’akuto La’abDe slachtoffers zijn naar verluidt Ethiopische christenen die door IS-aanhangers op twee verschillende plekken werden gegijzeld. Volgens een statement van de groep zijn de gijzelaars vermoord vanwege hun geloofsopvattingen, meldt Al Jazeera.

Dit weekend braken zware gevechten uit in Libië. In het land woedt een burgeroorlog tussen twee partijen die het gezag claimen, met aan de ene kant de internationaal erkende regering die gesteund wordt door Egypte en de Emiraten en aan de andere kant de Algemene Nationale Raad die in Tripoli is gevestigd en gesteund wordt door Turkije en Qatar. Sinds september wordt er onderhandeld om tot vrede te komen maar zonder veel resultaat.

IS maakt gebruik van de verdeeldheid en voert strijd tegen beide partijen. Eerder dit jaar onthoofde de terreurgroep een aantal Egyptische christenen voor het vervaardigen van een propagandavideo.

cc-foto: Alan

Geef een reactie

Laatste reacties (76)