Laatste update 16:14
53

Islamitisch Congreslid met dood bedreigd, valse beschuldigingen Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de dreigementen uit extreemrechtse hoek aan het adres van Democratisch congreslid Ilhan Omar nog eens extra aangezwengeld. Via Twitter stuurde Trump een video de wereld in, waarin wordt gesuggereerd dat Omar (die moslim is) de aanslagen in New York zou bagatelliseren. In werkelijkheid ging het om een uit zijn verband gerukte zin die deel uitmaakte van een langere toespraak waarin ze juist pleitte voor het behoud van burgerlijke vrijheden na 9/11.

Eerder arresteerde de Amerikaanse politie een man die het kantoor van Omar had gebeld om door te geven dat hij haar wilde vermoorden. Bij zijn arrestatie liet hij weten een fan van Trump te zijn en geen moslims in het parlement wilde.

Het is inmiddels geen incident meer in de Amerikaanse politiek om politieke tegenstanders, desnoods met leugens, in gevaar te brengen. Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden Omar krijgt uit vele hoeken steun tegen de lage aanval van Trump. Alexandria Ocasio-Cortez, een ander prominent mede-partijlid dat bij de laatste verkiezingen een zetel in het Congres veroverde, schreef de volgende veelzeggende tweet over een vergelijkbare situatie:

Cc-foto: Leopaltik1242

Geef een reactie

Laatste reacties (53)