Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Islamitische partij NIDA doet niet meer mee aan verkiezingen

  •  
05-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
307 keer bekeken
  •  
NIDA plakt petitie op deur Ridderzaal

© DEN HAAG - Aanhangers van NIDA tijdens een bijeenkomst op het Binnenhof. De politieke partij wil een petitie tegen het beledigen van de profeet Mohammed op de deur van de Ridderzaal plakken.

NIDA doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De islamitische partij die actief is in Rotterdam, Den Haag, Almere en Amsterdam, wil verder gaan als een emancipatiebeweging. In een verklaring schrijft NIDA dat de partij de beweging in de weg zit.
"De onmogelijkheden en beperkingen van een (lokale) politieke partij, in de huidige politieke context en dynamiek, staan de hogere doelen van NIDA in de weg. Evenals de negatieve energie die NIDA met haar vorm als politieke partij – als ‘concurrent’ – oproept bij zowel zichzelf als bij anderen, waaronder ook vele (potentiële) bondgenoten, zowel in de politiek als samenleving."
Eerder dit jaar deed NIDA nog mee aan de landelijke verkiezingen. De partij haalde 33.029 stemmen: niet genoeg voor een zetel.
Uit een analyse van RTV Rijnmond komt naar voren dat NIDA is verdrongen door het populisme van DENK.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.