Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Islamitische partij trekt zich terug na ernstige bedreigingen

  •  
24-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stem_300_03.jpg
Bedreigingen 'komen uit hoek PVV'
De Partij van de Eenheid doet toch niet mee aan de raadsverkiezingen in Zwijndrecht. Aanhoudende en ernstige bedreigingen op Twitter hebben moslimpoliticus Mohamed el Bachiri doen besluiten zijn kandidaatstelling op te geven.
Mohamed El Bachiri had zich aanvankelijk kandidaat gesteld omdat ‘hij iets wilde terugdoen voor Nederland’, maar nu de bedreigingen zich ook op zijn kinderen richten geeft de Zwijndrechter zijn politieke ambities  noodgedwongen op: 
Op het moment dat mijn gezin dusdanig wordt bedreigd dat we niet eens meer veilig over straat kunnen, trek ik een grens. Dit is het me niet waard. Dit is echt niet normaal meer, héél treurig.
El Bachiri zegt aanwijzingen te hebben dat de bedreigingen uit de hoek van de PVV komen.
Met het terugtreden van de lijsttrekker moet de partij ook opgeven, de Kieswet staat niet toe dat er nu nog een nieuwe lijsttrekker naar voren wordt geschoven. De PvdE doet in Den Haag en Amsterdam nog wel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.
7980528551_81e9eefb2f_n
cc-foto: mooste

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.